PD Šempeter na planinskih orientacijskih tekmovanjih

SPLOŠNO

Tekme orientacijske lige potekajo v enakem obdobju kot šolsko leto po različnih področjih Slovenije – PD Šempeter tekmuje v Savinjski orientacijski ligi, ki poteka v sklopu SMDO-Savinjskega meddruštvenega odbora planinskih društev. Planinska društva SMDO organizirajo 3-4 ligaške tekme; glede na uvrstitve na teh tekmah se ekipe kategorizirajo na SPOT (Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje), ki ga vsako leto organizira eno ali več društev na različnih koncih Slovenije.

Tekmovanja potekajo po Pravilih za planinska orientacijska tekmovanja, ki jih je sprejela Planinska zveza Slovenije.

PD ŠEMPETER na tekmah

PD Šempeter so do poletja 2006 na planinskih orientacijskih tekmah zastopali naslednji člani:

C- mladinci: Jure Vrenko, Luka Marinič, Marko Ocvirk, Sandi Vrenko, Nenad Kljaić, Aljaž Ocvirk in Blaž Vede

D- mlajši člani: Bojan Primožič, Katja Jurjovec, Francka Veršec, Božena Svet, Jana Zupanc, Dani Kotnik, Sandi rančigaj, Vojko Zupanc, Matjaž Štarkel in Milena Svet

E- starejši člani: Stanka Bukovnik, Branko Bukovnik, Ignac Dvornik, Ivan Šuler in Tone Marko.

 

ZGODOVINA

Ženska ekipa G-kategorije se je prvič udeležila Pomladanskega slovenskega planinskega orientacijskega tekmovanja v maju 1998. Ekipo so sestavljale Štefka Jordan, Vera Pipal, Vlasta Svet, Božena Svet in Milena Svet; zaradi večinskega dela Šempetrank je ekipa zastopala PD Šempeter in na 'domačem' terenu na Dobrovljah zmagala.

Novembra 2001 se je ekipa mlajših članov ( D- kategorija) prvič udeležila tekme Savinjske orientacijske lige Galicija 2001, na naslednji tekmi Gora Oljka 2002 je že zmagala, hkrati pa je v tej sezoni 2-krat zastopala vrste PD Šempeter tudi ekipa starejših članov v E- kategoriji.

V sezoni 2002/2003 je na tekmi Braslovče 2003 začela tekmovati ekipa mladincev in od sezone 2003/2004 se tekem redno udeležujeta ekipi C- in D- kategorije.

Na SPOT-ih smo tekmovali do sedaj trikrat (Šoštanj 2004, Laško2005 in Savinjska 2006)- in v letu 2006 dosegli največji uspeh doslej- ZMAGO v kategoriji G !

 

MOTO

Kot se za prave orientaciste spodobi- iščemo poti in se orientiramo, dokler ne najdemo KT (kontrolne točke) ali CILJA, včasih po bližnjicah, včasih pa po 'ovinkih'!

Ob iskanju bližnjic, kolovozov, gozdnih cest, markiranih planinskih in neplaninskih poti in spoznavanju skritih kotičkov naše Savinjske doline in Slovenije so naši stalni spremljevalci sonce in dež in sneg!

 

Če je to tudi vam izziv, se nam pridružite!!

Milena Svet, julij 2006

 

PRIZNANJA Z NAŠIH TEKMOVANJ SI LAHKO OGLEDATE V FOTOALBUMU

za ogled kliknite na sliko

 

 

 

 

 
 
© PD Šempeter 2009    |    Oblikovanje in izdelava: Mitja