MIRNA GORA

 

Nedelja, 3. december 2023 ob 7.00 uri

 

 

 

Spoštovani !

 

 

Z izrednim avtobusom se odpeljemo izpred Merkatorju v Šempetru proti Ljubljani in nadaljujemo v smeri Žužembeka ter do Vrčič, kjer zavijemo na gozdno cesto do zaselka Planina. Tu bo izhodišče naše planinske poti.


Mirno goro bomo spoznavali po pastirskih poteh. To so dobro označene, široke, nezahtevne poti, ki nas popeljejo skozi gozdove kočevskega obrobja. Listnati gozdovi so polni vrtač in skalnatih tal, kar daje videz kraške pokrajine. Šli bomo tudi mimo področja Ponikve, za katerega pravijo, da je najlepša vodno-gozdna dolina. Številni ostanki hiš pa pričajo, da je bilo v tem delu globokega gozda tudi naselje.


Na izhodišču poti se bomo razdelili v dve skupini:


Ena skupina bo odšla iz izhodišča Planina po daljši pastirski poti, ki vsebuje približno 10 km nezahtevne hoje po makadamski cesti in gozdni poti. Pot je krožna in pelje okrog Mirne gore, kjer bomo doživeli pravi kočevski gozd z drugimi zanimivostmi ob poti. Povzpeli se bomo na vrh Mirne gore in se spustili do koče na Mirni gori, kjer nudijo dobro hrano in pijačo po ugodnih cenah. Lahke hoje je za okrog štiri ure.


Druga skupina bo iz Planine odšla po krajši nezahtevni pastirski poti, dolgi približno 4 km in se povzpela na vrh Mirne gore. Po spustu do planinske koče na Mirni gori bo možnost okrepčila in užitkov razgleda, do vrnitve prve skupine. Lahke hoje je za okrog uro in pol.


Vsi skupaj se bomo nato vrnili do vasi Planina po zanimivi učni poti, kjer spoznamo delo in predanost ljudi do narave, ki so to pot naredili.


Za pot potrebujete pohodne čevlje, topla oblačila, kapo, rokavice, po želji še palice in prigrizek ter pijačo iz nahrbtnika.

 

Pohod je primeren za vse starosti, saj je možnost izbire dolžine poti.

 

Prijavite se do srede,  29. 11.2023, oz. do zasedbe avtobusa na telefon 031 - 501 – 244.

 

 

Pridite z nami in naredite nekaj koristnega zase!

 

 

 

 

 

POJDITE Z NAMI !

 

 

20 let PD Šempeter

Predstavljamo Vam brošuro, izdano ob 20. letnici PD Šempeter

vsebina

30 let PD Šempeter

Predstavljamo Vam brošuro, izdano ob 30. letnici PD Šempeter

vsebina

Savinjska planinska pot

Predstavljamo Vam Vodnik po Savinjski planinski poti.

vsebina