VELIKI VRH 2086 m IN KLADIVO 2094 m

 

nedelja 9. septembra 2018 ob 6. uri

 

 

 

 

Zberemo se na parkirišču trgovine Mercator v Šempetru od koder se z izrednim avtobusom odpeljemo v smeri Gorenjske, proti Ljubelju /vas Podljubelj/ kjer se bo na večjem parkirišču pod kmetijo Matizovec začela naša pešpot. Tokrat bomo obiskali zahodni del grebena Košute.

 

» Njegov skrajno zahodni del se imenuje Veliki vrh in je najbolj priljubljen cilj celotne Košute. Pot med Velikim vrhom in nekoliko manj obiskanim Kladivom je »cukrček« ture, saj imamo ves čas prekrasen razgled pa tudi priložnosti za počitek v travi je na pretek…«

 

Na poti obiščemo se dve prekrasni planini : Kofce in Šija. To sta aktivni planšariji, ki planincem nudijo okrepčilo preko celega leta.

 

Turo bomo razdelili na dva dela: tisti z manj kondicije gredo samo na Veliki vrh in se vračajo do doma na Kofcah, druga skupina gre še na M. in V. Kladivo ali pa pod Kladivoma na planino Šija. Vsi pa se vračamo do vasi Jelendol (proti Dolžanovi soteski) kjer nas bo čakal avtobus. Prva skupina bo hodila okoli 5 ur, druga okoli 7 ur.

 

Hrana in pijača iz nahrbtnika ali na planšarijah. Potrebujete dobro uhojene čevlje, pohodne palice in veliko dobre volje .

 

Prijave zbiramo do 5.9.2018 oz. do zasedbe avtobusa na telefon 5701 944 ali 031 501 244.

 

 

 

 

 

Pojdite z nami !

 

 

 

 

20 let PD Šempeter

Predstavljamo Vam brošuro, izdano ob 20. letnici PD Šempeter

vsebina

30 let PD Šempeter

Predstavljamo Vam brošuro, izdano ob 30. letnici PD Šempeter

vsebina

Savinjska planinska pot

Predstavljamo Vam Vodnik po Savinjski planinski poti.

vsebina